No more Serial Nights!
Door: Ellen
Blijf op de hoogte en volg Ellen
07 April 2008 | Zweden, Örebro
Nog even, misschien wel uit verveling, ging ik naar tv.nu om te kijken of er nog films of iets dergelijks op TV waren. Twee films en een pokerwedstrijd op TV, op kanaal 5 en om 23:30.
Langzaam drong het tot me door dat er iets niet klopte. Wacht... was half 12 's avonds niet die tijd waarop normaal Criminal Minds wordt uitgezonden? De serie waar we (bijna) voor thuisblijven, vooral omdat we dan een snoepavondje voor de tv op de bank hebben?
Maar helaas, het klopte echt. In plaats van Criminal Minds, onze snoep-excuus-serie, werd Poker Tournament nu een uur VROEGER uitgezonden!
Ik gaf het aan Theresa door. Die was geschokt, minstens net zo erg als ik, zo niet erger. In Criminal Minds speelt namelijk 'haar' nerd, zoals ze hem liefdevol noemt. Mijn Blondy speelt ook mee, maar zowel 'mijn' Blondy als 'that handsome cop' en 'Mustache Man' kunnen niet tegen haar nerd op.
Daarnaast was onze Serial Night nu niet meer compleet. Wat is een Serial Night zonder een TV-serie met alleen maar gesnoep?
Gelukkig waren er nog twee films voor, die we maar besloten te kijken om toch nog een excuus te hebben om pizza te eten, van de cake te snoepen en de popcorn op te maken.
Van tevoren zijn we snel nog naar de ICA gegaan om daar eten te kopen. Omdat Theresa nog nooit Ben & Jerry's had gegeten, hebben we gelijk twee bakjes gehaald en riep Theresa bij de kassa dat 'zij nu ging betalen omdat ik de vorige keer de pizza's had betaald'. Toen ze wilde betalen was er alleen een probleem... ze had maar 40 SEK (4,20 euro) bij zich... Dus kwam het uiteindelijk toch nog op mij aan!
Criminal Minds hebben we dus niet kunnen kijken. In plaats daarvan hebben we Flight Plan gezien, pizza gegeten (ik maar tweederde van de mijne want de kaas was vies), cake gegeten, slagroom gesnoept, wat Geisha chocola getest, peercider gedronken, Ben & Jerry's ijs gegeten en GEEN popcorn gehad.
Een corridor-mate van Theresa liep steeds in en uit de keuken en was in zijn kamer dezelfde film aan het kijken als wij in de woonkamer deden. Bij elk bezoekje in de keuken kregen we dan ook een kleine evaluatie van de film en toen hij mijn afgekoelde en inmiddels al halfbeschimmelde pizzarestjes zag liggen, vroeg hij of hij die misschien mocht hebben... ach, waarom ook niet!
Na de film hebben we nog een stukje van een Clint Eastwood film gekeken en zijn 'make my day, punk'-filmmoment uitvoerig nagespeeld, voordat ik weer op huis aan ging.
Vandaag, een dag later, haalde ik Theresa op om samen naar de Zweedse les te gaan. Wat blijkt? Door gisteren geen Criminal Minds, maar een film te gaan kijken, hebben we blijkbaar hoogverraad gepleegd. Handsome Cop, Blondy, Theresa's nerd en Mustache Man kregen namelijk niet de aandacht die ze verdienden en dus... heeft Theresa vandaag de eerste tekenen van een ooginfectie opgemerkt.
God straft onmiddelijk!