Stockholm, concert en algemeen - Reisverslag uit Örebro, Zweden van Ellen Kuipers - WaarBenJij.nu Stockholm, concert en algemeen - Reisverslag uit Örebro, Zweden van Ellen Kuipers - WaarBenJij.nu

Stockholm, concert en algemeen

Door: Ellen

Blijf op de hoogte en volg Ellen

04 April 2008 | Zweden, Örebro

Ondertussen is er alweer een heleboel gebeurd. Zaterdag 29 maart kwamen mijn ouders op bezoek, om een nachtje in Örebro door te brengen en daarna een nachtje in Stockholm.

De zaterdag begon best grappig. Ik probeerde kaarten voor Sensation White te kopen via het Internet. Deze werden vanaf 10:00 verkocht, maar de site lag al vanaf 09:30 plat. Via een link uit Google cache ben ik op de site terecht gekomen en heb ik 2 kaarten kunnen bestellen! Een uurtje nadat ik mijn kaarten had besteld was Sensation White alweer uitverkocht...

Ik had daarna op Internet opgezocht wanneer ik mijn ouders van het station af zou kunnen halen. Om 12:48 zouden ze op Örebro Resecentrum (Centraal) aankomen op spoor 3.

Hoewel ik er precies op tijd stond, bij de enige uitgang, zag ik nergens mijn ouders. Het was toch echt de trein die ze genomen hadden vanuit Nyköping en ik had ze dus echt moeten zien als ze in deze trein hadden gezeten en hier uit zouden stappen.

Terwijl ik me redelijk amuseerde om het feit dat ik 'mijn ouders in Zweden kwijtgeraakt was', probeerde ik mijn ouders te bellen. De eerste keer deed mijn telefoon niks, want er werd geen verbinding gemaakt. De tweede keer werd er niet opgenomen, maar bij de derde keer bellen kreeg ik mijn vader gelukkig aan de lijn. Die vertelde dat ze al uit waren gestapt en ondertussen al bij de McDonald's waren. Waar ik niks van snapte, trouwens, want als ze via de McDonald's waren gelopen, waren ze wel ERG omgelopen!

Maar afijn, ik ben naar het hotel gelopen (en geen McDonald's voorbijgegaan dus!) en zag mijn ouders bij de incheckbalie. Heel erg leuk om ze weer te zien en om te horen wat ze van Zweden vonden!

We gingen naar hun kamer toe, hebben wat gedronken en gekletst en kwamen er zo ook achter dat ze een station te vroeg waren uitgestapt. Weliswaar ook in Örebro, maar niet het station dat ik verwacht had - op hun tickets stond ook Örebro Centraal als uitstapplek!

Daarna zijn we naar mijn kamer gegaan, waar mijn ouders de boel hebben bewonderd en waar we wat hebben gegeten.

's Avonds gingen we naar de Saigon, een Vietnamees restaurant waar ik ook heerlijk met Lucas heb gegeten. Toen we voor het restaurant stonden kon je niet veel van het interieur zien. De ramen zijn met menu's volgeplakt en de voorkant van het gebouw heeft nogal veel weg van een supergoedkope shoarmazaak waar de kakkerlakken over je tafel lopen en waar je normaal geen mens ziet zitten. Ik kon aan mijn vader dan ook zien dat hij ongeveer hetzelfde idee had van hoe het restaurant er van binnen uit moest zien.

Toen we eenmaal naar binnen waren gegaan veranderde dat compleet, want, afgezien van de oerlelijke buitenkant is de binnenkant erg mooi versierd. We hebben er dan ook heerlijk gegeten!

De volgende dag: paniek. Ik wilde om 09:55 de bus nemen naar het hotel van mijn ouders. Toen ik wakker werd (80 minuten voor de bus zou gaan) zette ik mijn computer aan en kwam er zo even later achter dat het... ZOMERTIJD was! Kortom: ik had nog 20 minuten om mijn tas te pakken voor een nachtje Stockholm, me om te kleden en make-up op te doen, enzovoorts.

Na veel haast was ik op tijd bij de bushalte. Of te laat: de bus ging namelijk helemaal niet om 09:55! Die was juist 16 minuten daarvoor al vertrokken en de volgende vertrok pas over 14 minuten.

Daarop pakte ik mijn fiets, ben ik naar het hotel geraced en hoorde ik mijn telefoon overgaan toen ik voor het hotel stond. En ja, mijn ouders waren zomertijd ook vergeten en waren ook nog niet zo lang wakker! Ik was dus gelukkig niet de enige...

We hebben de trein richting Stockholm nog gehaald.

Daar zijn we naar het Rica hotel gegaan (leuk hotel!) en hebben we de bagage in onze kamers gezet om daarna de stad in te gaan. We zijn naar een museum geweest en hebben heerlijke flensjes (nee Lucas, geen wentelteefjes!) met jam gegeten!

's Avonds hadden we een superconcert van the Eagles! Het was echt leuk, maar ze waren wel oud geworden: stelletje opa's 'die eruit zagen alsof ze naar een begrafenis gingen' (volgens een Zweedse recensie de volgende dag).

Naast mij zat een man die bij aanvang al jolig was. De stoeltjes waren wat te smal, dus ik kreeg gelijk al een elleboogstoot in mijn zij. Ik was het er niet erg mee eens en de man merkte het blijkbaar, want de beweeglijkheid werd wat minder. Later stelde hij zich nog aan mij en mijn ouders voor en we werden aan een vriend voorgesteld.

Tijdens het concert werd ik een paar keer naar hem toe getrokken, omdat hij een opmerking over the Eagles en de muziek wilde maken. Na de pauze deed hij dit niet meer. Reden? Meneer had wat teveel op en kon alleen nog maar met zijn hoofd in zijn handen zitten. Zijn vrienden, die supererg met hem meeleefden, hebben daarop een aantal foto's gemaakt en de rest van de avond van de muziek genoten. Net zoals de mensen op de rij voor ons, die zich eerst nogal ergerden aan het gepraat en meegezing van de man (want the Eagles zingen toch beter!).

De dag daarop, maandag, hebben we een grote rit door Stockholm gemaakt, maar helaas: alle musea die we wilden bezoeken waren dicht! Dus zijn we gaan winkelen: ik had namelijk nog schoenen nodig, omdat mijn huidige helemaal zijn afgetrapt en er aan beide schoenen nog maar een zielig hoopje hak bungelt. Helaas, geen resultaat.

Mijn ouders vertrokken om 15:00 vanaf het station en ik ben toen nog even de stad ingegaan. Toen ik om 16:30 op de bus richting Örebro wilde stappen, bleek dat ik een kaartje voor de verkeerde tijd had gekregen van de kaartverkoper. 'Mijn' bus ging namelijk pas om 18:30 volgens mijn kaartje!

Gelukkig om kunnen ruilen en naar huis kunnen gaan.

In Örebro heb ik nog sportschoenen gekocht. In de winkel liepen ze super, maar ik heb ze vandaag gedragen en ik heb flinke last van mijn voeten, alsof ik de hele dag met een tennisbal onder mijn voeten gebonden over straat heb gelopen. Ik ben bang dat dat niet gaat werken, zelfs niet na wat inlopen! En nu? Hopen dat schoonmaken van de schoenen werkt en dat ik ze kan ruilen in de winkel of mijn geld terug kan krijgen. En als dat niet werkt - in Nederland via marktplaats o.i.d. verkopen. Met de titel: 'nu! Nike Air sportschoenen, van een vrouwtje geweest die er alleen op zondag mee ging lopen!'
Gelukkig waren ze in de aanbieding! Maarja, nu blijft het probleem van missende schoenen waar ik WEL op kan lopen. De vele stilettoschoenen (die wel supermooi zijn!) gaan in ieder geval niet werken voor lange afstanden.

Gisteren verder nog 2 Zweedse tentamens gehad. Vingers gekruisd en hopen maar!

Om 21:00 ga ik bij Laura avondeten eten. Daarna is ons plan een film te gaan kijken, voordat we naar de stad fietsen en om 01:10 de bus naar Oslo nemen!